Çıtır çıtır lezzetli mi lezzetli bir tavuk yemek için fırında galeta unlu tavuk tarifini deneyebilirsiniz.
Malzemeler
4-6 adet tavuk göğsü veya kanat
1 su bardağı galeta unu
4 diş sarımsak
8 dal maydanoz
1’er tatlı kaşığı ve karabiber
100 gram tereyağ veya margarin
Yapılışı
Derin bir kapta galeta unu, tuz, karabiber ve ince ince doğradığınız maydanozları harmanlayın.
Sarımsakları iyice dövün, teflonda tereyağını eritip sarımsakları içine katın 1-2 dk
kavurup, ocağı kapatın.
Yağ ılık hale geldiğinde galeta unlu karışımın üzerine dökün.
Tavukları bu karışıma bulayın.
Fırın tepsisini sıvıyağ ile yağlayın, tavukları içine dizip 180 derecede 25-30 dk pişirin.
YAZININ DEVAMI ==> Fırında Galeta Unlu Tavuk Tarifi