Yaban mersini lezzetli bir meyve olmasının yanı sıra çok da sağlıklıdır. Yaban mersinli dondurma resimli tarif makalemizde resimlerle bu dondurmanın nasıl yapıldığını anlattık.
Malzemeler
300 gram yaban mersini
2 yemek kaşığı pudra şekeri
300 ml yani 1 kutu krema
500 gram yoğurt
2 yemek kaşığı toz şeker (blenderdan geçip inceltin)
Not: bildirdiğimiz malzemelerden çok dondurma çıkar, şayet az kişiyseniz bu oranların yarısı hatta üçtte biriyle de dondurmayı yapabilirsiniz.
Yapılışı
Yaban mersinini tencereye koyun, içine blenderdan geçtiğiniz toz şekeri ekleyin ve 4-5 dakika kaynatın.
Ocaktan alın, süzgeçle eleyip, soğumaya bırakın.
Bir kaseye kremayı dökün, tel çırpıcıyla krema kalın bir hale gelinceye kadar, hafifçe çırpın.
Yoğurdu ve pudra şekerini kremanın içine ekleyin, karıştırın, ardından yaban mersinlerini katın.
Buzlukta çatlamayacak cam bir kaba döküp, 4-5 saat buzlukta bekletin.
Saat başı dondurmanızı dışarı çıkarıp, oluşan buz kristallerini çatalla ezin.
Servis yapmadan 15 dakika önce dondurmanızı buzluktan alıp, buzdolabına koyun.
Dondurmanız servise hazırdır!
İlgili konular
Dondurma Tarifleri İçin Tıklayınız
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.
YAZININ DEVAMI ==> Yaban Mersinli Dondurma Nasıl Yapılır? Resimli Tarif