Lezzetli bir kahvaltılık arıyorsanız, krep hamuru tarifi resimli anlatım makalemizdeki tarifi uygulayabilirsiniz.
Malzemeler
1 su bardağı süt
4 yumurta
1 su bardağı un
Yarım çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı erimiş tereyağı
Yapılışı
Bir kaseye yumurtayı kırın ve telle iyice çırpın, ardından içine tuz ekleyin.
Yarım bardak unu yavaş yavaş yumurtaya dökün, bir yandan da çırpmaya devam edin. İçinde küçük topaklanmalar kalana kadar karıştırın. Daha sonra içine yarım bardak sütü ilave edip, çırpmaya devam edin. Süt ve unu birden ilave ederseniz hamurda büyük topaklanmalar oluşur.
Hamur İşleri, Çorbalar, Makarnalar Her Türlü Yemek Tarifi İçin Tıklayınız
İçine biraz erittiğiniz tereyağını katıp, topaksız, sarı süt gibi ince krep hamuru elde edin, şayet yaptığınız hamur kalınsa süt ile biraz daha inceltebilirsiniz.
Yapışmaz 20 cm civarı olan bir teflon tavayı yağlayın.
1 kepçe ölçüde krep hamurunu tavanın ortasına dökün,şayet çok dökerseniz hamurunuz kalın ve lezzetsiz olur, orta ısıda her iki tarafını da çevirip pişirin.
Krep hamurunda önemli olan malzemeden ziyade el pratikliğidir, zamanla eliniz alışacaktır.
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.
YAZININ DEVAMI ==> Krep Hamuru Nasıl Yapılır? Resimli Anlatım