-->

Arı Sokması Alerji Belirtileri Ve Arı Sokması Tedavisi

ari_sokmasi_alerji_belirtileri_ve_ari_sokmasi_tedavisi

Virginia Üniversitesi, çoğu arı sokmasının hafif şekilde atlatıldığını, ancak nadir de olsa bazı insanlarda arı sokmasına karşı şiddetli alerjik reaksiyon gelişebileceğini bildiriyor. Arı sokması alerji belirtileri ve arı sokması tedavisi makalemizde bu konu hakkında bilgiler verdik. Arılara alerjik reaksiyon her an gerçekleşebilir, hatta geçmişte arı sokmasına karşı dirençli olan kişide bile görülebilir. Erken müdahale için, alerjik reaksiyon belirtilerini bilmek önemlidir. Sokma sonucu meydana gelen şiddetli alerjik belirtiler, acil müdahale gerektirir.


Lokal reaksiyon
Arının iğnesi vasıtasıyla cilde salınan toksinler, ısırık çevresinde, bölgesel olarak alerjik belirtilere yol açabilir. Ulusal Sağlık Enstitüsü, arı sokmasına maruz kalan çoğu kişinin, arının soktuğu alanda, ciltte kızarıklık, şişme, acı, yanma hissi gibi durumlarla karşılaştığını bildiriyorlar.
Lokal reaksiyonlar genellikle tehlikeli değildir, ve 1-2 saat sonra tamamen geçer.
Fakat istisnai durumlarda bu reaksiyon şiddetini artırıp tıbbi yardım gerektirebilir.


Kurdeşen
Arı toksini, vücudun içinde ciltte değişiklikleri tetikleyen, şiddetli reaksiyona neden olabilir.Belirli bölgede yahut vücudun her tarafından deride döküntü, kurdeşen görülebilir. Kurdeşen, cilt üzerinde soluk kırmızı renk olarak belirip, kaşıntı ve dokunma sonucunda acı hissine neden olabilir.
Mayo Clinic, kurdeşen anafilaksi denilen arı sokmasının, alerjinin ciddi bir işareti olduğunu derhal tıbbi yardım gerektirdiğini bildiriyor.


Nefes almakta zorlanma
Arı sokması sonrası, arıdan gelen toksinler vücudunuzu kötü etkileyip, dilde, dudakta, yüzde ve boğazda şişme yaşayıp, nefes almakta zorlanma problemi yaşamanıza yol açabilir. Böyle bir durumla karşılaştığınızda acil olarak sağlık ekiplerine başvurmalısınız.ari_sokmasi_alerji_belirtileri_ve_ari_sokmasi_tedavisi


Arı sokması alerjisi belirtileri
Anafilaktik şok ile ciddi bir arı sokması alerjisi belirtileri şunlar olabilir:
Gözler, dudaklar, dil, ya da boğaz çevresinde hızlı şişme
nefes almada, yutkunmakta zorlonma
Hırıltı veya ses kısıklığı
Kaşıntı
Baş dönmesi
Kırmızımsı döküntü veya ürtiker
Karın krampları
Bilinç kaybı
İshal
Bulantı


Çoğu durumda, ise semptomlar hafiftir;
Acı
Arı sokulan bölgede şişme
Kızarıklık
Kaşıntı veya yanma


Arı sokması tedavisi nasıl yapılır?
İlk yapmanız gereken bir sağlık kuruluşuna başvurup, arının iğnesini çıkartırmak olmalıdır. Başarabilirseniz, cımbızla iğneyi kendiniz de çıkarabilirsiniz.
Arının iğnesi venom isminde vücutta alerjiye yol açabilen zehir içerir.
Arı sokulan yer sabunlu su ile yıkanıp, durulanmalıdır.
Küçük vakalarda arı sokan yere buz ile kompres uygulaması tedavi için yeterlidir.


Şayet şiddetli bir alerji söz konusu ise derhal 112 acil aranıp yardım istenmelidir.


YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları bizkadinlaricin.com’a aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece bizkadinlaricin.com tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.


 





YAZININ DEVAMI ==> Arı Sokması Alerji Belirtileri Ve Arı Sokması Tedavisi
Arı Sokması Alerji Belirtileri Ve Arı Sokması Tedavisi
Arı Sokması Alerji Belirtileri Ve Arı Sokması Tedavisi
LihatTutupKomentar