Anne ve baba adayının çocuk sahibi olabilmesi için kadının ve erkeğin üreme yetilerinde herhangi bir eksiklik ya da sorun olmaması gerekmektedir. Bu sorunlardan bazıları; anne adayının tüplerinin tıkalı olması, rahmin gebeliğin gelişmesi için uygun olmaması, yumurta rezervlerinin iyi olmaması, baba adayının sperm sayısının yetersiz ve kaliteli olmaması, düzensiz adet döngüsü, vajinismus gibi cinsel birleşmeye engel olacak sorunlar sayılabilir.
Baba adayında mutlaka canlı sperm örneği bulunmalıdır. Bu spermlerin yeterli sayıda ve kalitede olması gerekir. Bu spermlerin aynı zamanda vücut dışına çıkabilmesi de gebelik oluşması için gerekli faktörler arasındadır.
Tüp bebek ve normal gebelikler arasında herhangi bir fark yoktur!
Erkek ve kadında üreme yetilerine göre tüm koşullar mevcut ise bir sene içerisinde gebelik gerçekleşecektir. Bu durumda anne adayı düzenli ve korunmasız cinsel ilişki ile bir sene içerisinde hamile kalabilir. Şayet kadın bir sene içerisinde gebe kalamıyor ise, bir sorun olma riski gözardı edilmemeli ve zaman kaybetmeden bir doktora başvurmak gereklidir.
Tüm faktörlerin değerlendirilmesi ardından uygun bir tedavi programına başlanır ve ardından tüp bebek yöntemi ile gebelik sağlanabilir. Şayet tedavi ardından gebelik sağlanabiliyor ise, normal gebelik ve tüp bebek arasında herhangi bir fark olmayacaktır. Tüp bebek tedavisinde gebelik oluşması için tıbbi bir yardımda bulunulur ve ardından normal gebelikler gibi gebelik gelişir ve doğum gerçekleşir. Normal bebekler ve tüp bebekler arasında da herhangi bir fark yoktur.
http://www.bulenttiras.com/tup-bebek-ile-normal-gebelik-arasinda-ki-farklar
YAZININ DEVAMI ==> Tüp bebek ve normal gebelikler arasında ne gibi farklar vardır?